#Main_Stay Residential

#Main_Stay

  • Ottawa, ON
  • Residential
  • 1,600 sq.ft
  • 2024

Located in Ottawa’s Main Street, the young family was looking to update their post-war home that could accommodate their kids and aging parents.

The original brick was retained and the new additions were clad in black metal to juxtapose the old and new portions of the house. A new ramp in the front yard provides a welcoming approach as well as accessibility for strollers and mobility devices.

The ground floor has been reorganized to provide a open kitchen and connection between the spaces. The ground floor office provides added functionality when working from home while also converting into a spare bedroom when guests arrive.

The home’s new second floor provides four new bedrooms and spectacular ensuite. The double height hallway creates drama and provides natural light to the hidden play loft located above the office. This renovation transforms an aging house into a place that can grow with the family and be a place to stay and play.